3d laser scannen

Informatie over 3D laser scannen.

3D laser scannen is een contactloze meettechniek die een puntenwolk genereert, een digitale weergave van een object.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen. Het is een ideaal hulpmiddel voor het meten van de complexe geometrie.

Deze technologie is een waardevol hulpmiddel voor inspectie, opmeting en bouw. Het kan u helpen geld te besparen en de nauwkeurigheid te vergroten.

Het is bijvoorbeeld mogelijk ontbrekende documenten en tekeningen te vervangen door een gedetailleerde en volledige weergave van de constructie.

Dit kan de samenhang en communicatie tussen engineeringteams en fabrikanten verbeteren. Het kan ook een duidelijk beeld geven van de omgeving.

Hoogtechnologische 3D laser scanners leggen miljoenen punten per seconde vast. Samen vormen deze punten een fotorealistische puntenwolk die de echte wereld weerspiegelt.

Deze techniek kan ook worden gebruikt voor archeologisch onderzoek en erfgoedsectoren.

De nauwkeurigheid van de gegevens hangt af van het type scanner dat wordt gebruikt.

U kan time scanners of flight scanners gebruiken, die voor elke laserpuls op twee verschillende plaatsen informatie verzamelen.

Deze methode verliest echter aan nauwkeurigheid als de laser de rand van het object raakt.

Info over 3d laser scannen

Berichtgeving over 3d laser scannen

Oplossingen 3D Laser Scanning en Modellering.

Oplossingen voor 3D Laser Scannen en 3D visualisatie zijn een toegevoegde waarde voor uw project tijdens de planningfase, ontwerpfase en bouwfase.

Een andere optie is het gebruik van een gestructureerde lichtscanner, die een lichtpatroon op het object projecteert. De scanner vervormt het patroon om de vorm vast te leggen. Deze techniek is vooral nuttig voor objecten met gevoelige oppervlakken.

Het kan ook licht van andere bronnen negeren.

Bovendien kan deze techniek worden gebruikt om een digitaal model van een bestaand gebouw te maken.

Het kan worden gebruikt om de hoogte van een dak of een muur te meten, en het kan ook een nuttig hulpmiddel zijn om de exacte afmetingen van een gebouw te bepalen.

Meer info over 3d laser scannen nu op www.globezenit.be.

Tags

3d Laser Scannen Maatwerk | 3d Laser Scannen Voordelen | 3d Laser Scannen | 3d Laserscannen Tijdens Bouwfase | 3d Laserscannen Tijdens Ontwerpfase | 3d Laserscannen Tijdens Planningfase | Info Over 3d La |