Mobile mapping

Informatie over mobile mapping.

Mobile mapping is de techniek waarbij een rijdend voertuig beelden neemt om ze digitaal te presenteren in toepassingen zoals Google Street View.

Een internettoepassing toont de virtuele, gedetailleerde beelden. De beelden geven in bepaalde gevallen voldoende informatie om een terreinbezoek uit te stellen.

Mapping is het in kaart brengen van omgeving, al dan niet 3D.

Dit laat landmeteropdrachten toe van achter het bureau en wordt ook voor de zeevaart en luchtvaart gebruikt.

Mobile mapping gebruikt laserscanning in een puntenwolk en fotografie, gps satteliet of flepos dat oneffenheden herkent.

Mobile mapping gebruikt een voertuig met een camera of scanner voor het opnemen van allerhande data van een weg of route.

Mobile mapping is een methode om geospatiale gegevens te verzamelen met behulp van een groot aantal mobiele transportsystemen. Het maakt gebruik van geavanceerde meetinstrumenten en sensoren, waarmee wetenschappers, onderzoekers en burgers gegevens kunnen vastleggen.

Het wordt gebruikt om informatie te verzamelen en gedetailleerde kaarten te maken van verschillende omgevingen. Het kan worden gebruikt om grote wegprojecten, ondergrondse structuren en stedelijke omgevingen in kaart te brengen.

Het systeem kan tot terabytes aan gegevens per seconde verzamelen.

Het is een zeer nauwkeurige technologie, waardoor gebruikers een goed inzicht krijgen in hun omgeving.

Het kan ook worden gebruikt om digitale 3D terreinmodellen te produceren. Het systeem heeft vele voordelen, waaronder een snellere afronding van projecten en de flexibiliteit om de nauwkeurigheidsniveaus aan te passen.

Het bestaat uit verschillende soorten beelden, zoals luchtbeelden, grondbeelden en straatbeelden.

Het is gemonteerd op een kinematisch platform. Het kan op verschillende snelheden werken en biedt daardoor een breder scala aan gegevenskwaliteit.

Info over mobile mapping

Feiten over Mobile mapping

Waarom is mobile mapping nog belangrijk.

Een van de belangrijke onderdelen van het navigatiesubsysteem is het Global Positioning System.

Het GPS levert tijdswaarde en hoogte. Het kan echter geen exacte positie van een voertuig aangeven.

Het is een kosteneffectief systeem, dat is ontworpen om gedetailleerde informatie over een locatie te verschaffen. Het kan ook worden gebruikt voor het in kaart brengen van ontoegankelijke gebieden. Het kan worden gebruikt om ondergrondse structuren en elektriciteitsinfrastructuren in kaart te brengen.

Het wordt al gebruikt voor spoorwegonderhoud en wegenonderhoud.

Het maakt gebruik van verschillende smartphone sensoren, zoals camera, versnellingsmeters, gyroscopen en odometers. Het produceert gedetailleerde oppervlaktekaarten, die door de autoriteiten worden gecontroleerd.

Meer info over mobile mapping nu op www.globezenit.be.

Tags

Geografische Informatie Toevoegen Aan Objecten | Maatwerk Mobile Mapping | Mobile Mapping Kopen | Mobile Mapping Vergelijken | Mobile Mapping | Objecten In Privaat Domein Beheren | Objecten Opnemen In Ge |