3d modelleren

Informatie over 3d Modelleren.

Wat is 3D modellering.

3D modelleren wil zeggen dat je bij een object, zoals een gebouw, niet alleen de breedte en hoogte weergeeft, maar ook de diepte.

3D modelleren stelt je in staat, een idee om te zetten in een digitaal 3D model. Een bestaand gebouw kan je modelleren tot een BIM model.

Eenvoudig gezegd is 3D modelleren het proces van het maken van virtuele 3D modellen van fysieke objecten. U kunt deze techniek gebruiken om decors te ontwerpen, personages te ontwikkelen of producten te animeren. Het is ook nuttig voor speciale effecten.

Er zijn veel verschillende soorten 3D modellering. Sommige zijn effectiever dan andere.

Zo is polygonale modellering een van de meest voorkomende weergaven. Dit komt omdat u hiermee gebogen oppervlakken kunt benaderen met veel polygonen.

Een ander type is shell modeling. Dit type model vereist een veelvormige structuur, geen gaten, en een uniforme dikte. Bovendien moet je het snel kunnen renderen.

Info over 3d modelleren

Wetenswaardigheden over 3d modelleren

Ook bij bouwwerken wordt 3D Modelleren vaak gebruikt tegenwoordig.

Door het 3D modelleren van een as built omgeving krijgt u als professional in architectuur, engineering of constructie een volledig beeld van de bestaande situatie waarop u kan verder bouwen. Daardoor kan u slimmer plannen, obstakels voorzien en wijzigingen beperken.

Gespecialiseerde bedrijven en experten in 3D modelleren die 3D laserscan data omzetten naar 3D-modellen met een hoog detailniveau kan u inschakelen voor diverse bouwwerken.

Code driven modeling is een andere vorm van modelleren. Het genereert automatisch geometrie.

Dit is vooral handig voor 3D printen. Het is ook een groeiend gebied van modelleren. Het is zeer nuttig voor ontwerpers, kunstenaars, ingenieurs en andere professionals.

Meer info over 3d modelleren nu op www.globezenit.be.

Tags

3d Modelleren |