Scan to bim

Informatie scan to BIM

Scan to BIM of in het engels Scan to Building Information Model is een bouwtechnologie die gebruik maakt van 3D laserscanning om nauwkeurige as built 3D BIM modellen van bestaande structuren te maken.

Deze technologie helpt architecten, ingenieurs, landmeters en aannemers bij het maken van 3D modellen die helpen bij het ontwerpen en plannen van bouwprojecten.

De Scan to BIM workflow combineert geavanceerde SLAM, software en hardware om scangegevens om te zetten in 3D bouwmodellen. Deze modellen geven een duidelijk inzicht in de structuur van een gebouw.

Ze geven ook duidelijkheid over hoe nieuwe elementen kunnen worden toegevoegd, renovaties kunnen worden gepland en materialen kunnen worden geselecteerd.

Het proces van Scan naar BIM reduceert honderden gigabytes aan gegevens. Het biedt transparante toegang tot nauwkeurige gegevens en stelt teams in staat op een goede manier te scannen.

Bovendien maakt Scan to BIM een vroegtijdige opsporing van clashes mogelijk, waardoor meer duidelijkheid ontstaat over de structuren ter plaatse.

Scan to BIM leert vastgoedeigenaren, architecten en landmeters hoe ze 3D laser scannen in de bouw kunnen gebruiken. Dit proces maakt ook een vlotte samenwerking en overzicht tussen vakmensen mogelijk.

BIM of het Bouw Informatie Model wordt steeds meer de standaard in de bouwwereld.

Met Scan to BIM leveren wij een zeer nauwkeurige driedimensionale digitale weergave van gebouwen en infrastructuur waarbij geometrie en informatie gekoppeld zijn.

Info over scan to bim

Kennis over Scan to bim

Waarvoor wordt scan to Bim nog gebruikt.

Daarnaast wordt Scan to BIM ook gebruikt om de dagelijkse voortgang van bouwprojecten te volgen. Deze technologie helpt valkuilen, zoals botsingen, die tijdens de bouwfase kunnen ontstaan, te voorkomen.

Scan to BIM maakt nauwkeurige berekeningen van structurele belastingen mogelijk, wat de duurzaamheid en veiligheid van bouwconstructies kan verbeteren.

 Het vermindert ook vertragingen en noodgedwongen en vermijdbare renovatie achteraf.

Het is belangrijk op te merken dat de nauwkeurigheid van de informatie die door het scanproces wordt verzameld van project tot project verschilt.

Daarom is het belangrijk om input te hebben van meerdere belanghebbenden.

Meer info over scan to bim nu op www.globezenit.be.

Tags

Bouw Informatie Model | Driedimensionale Digitale Weergave Van Gebouwen | Link Tussen Geometrie En Informatie | Maatwerk Scan To Bim | Scan To Bim Provincie Limburg | Scan To Bim Vergelijken | Scan To Bi |