Dcvg inspectie

Informatie over DCVG Inspectie.

DCVG inspectie of in het Engels Direct Current Voltage Gradient is een techniek die wordt gebruikt om defecten in pijpleidingen op te sporen en te karakteriseren.

Het is een niet destructieve testmethode die gelijkstroom gebruikt om de elektrische weerstand van de pijpleiding en de omringende grond te meten.

De weerstand wordt gemeten over de lengte van de pijpleiding en wordt gebruikt om gebieden van de pijpleiding te identificeren die een hogere of lagere weerstand hebben, wat kan wijzen op de aanwezigheid van een defect.

DCVG inspectie wordt gewoonlijk gebruikt om corrosie, scheuren en andere defecten op te sporen in pijpleidingen die olie, gas en andere gevaarlijke stoffen vervoeren.

De techniek is bijzonder nuttig voor ondergrondse pijpleidingen, omdat defecten kunnen worden opgespoord zonder dat er graafwerkzaamheden nodig zijn.

Bij een DCVG inspectie wordt een gelijkspanning op de pijpleiding gezet en wordt een sensor gebruikt om de elektrische weerstand over de lengte van de pijpleiding te meten. De sensor wordt gewoonlijk bevestigd aan een slee of een voertuig dat langs de pijpleiding beweegt en onderweg gegevens verzamelt.

De gegevens worden vervolgens geanalyseerd om delen van de pijpleiding met een hogere of lagere weerstand te identificeren, wat kan wijzen op de aanwezigheid van een defect.

Info over dcvg inspectie

Feiten over Dcvg inspectie

DCVG inspectie is een waardevol instrument voor het integriteitsbeheer van pijpleidingen en kan dure ongevallen en lekkages helpen voorkomen. Het is belangrijk om pijpleidingen regelmatig te inspecteren om de veilige en goede werking ervan te waarborgen.

Meer info over dcvg inspectie nu op www.globezenit.be.

Tags

Dcvg Inspectie Belgie | Dcvg Inspectie Op Maat | Dcvg Inspectie Provincie Limburg | Dcvg Inspectie Regio Beringen | Dcvg Inspectie | Informatie Dcvg Inspectie | Oplossingen Dcvg Inspectie |