As built

Informatie over As Built.

Het meeste halen uit as built tekeningen

As built tekeningen zijn tekeningen die de veranderingen weergeven die tijdens de bouw aan een constructie zijn aangebracht. Dit kunnen wijzigingen zijn in het ontwerp, de materialen en de afmetingen van een gebouw.

As built tekeningen bieden eigenaren van gebouwen een nauwkeurige weergave van het voltooide project.

Ze dienen ook als referentie tijdens onderhoud, reparaties en renovatie. Het is belangrijk om deze tekeningen actueel te houden.

Deze tekeningen moeten nauwkeurig en gemakkelijk leesbaar zijn. Ze moeten specifieke gegevens bevatten over de afmetingen, de gebruikte materialen en de plaats van de elementen. As builts moeten ook een gedetailleerd verslag van alle veranderingen bevatten.

Ze kunnen worden gemaakt met pen en papier of met behulp van computersoftware.

Bouwverslagen helpen gezondheids en veiligheidsprofessionals de geschiedenis van een gebouw te begrijpen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor facility managers.

Naast het documenteren van alle veranderingen kunnen ze ook een waardevolle bron zijn voor het bepalen van de locatie van brandalarmsystemen, noodverlichting en andere elementen.

Info over as built

Het terrein van As built

Bij het maken van as builts is het essentieel om de lay out van brandmeldinstallaties en noodverlichting nauwkeurig te beschrijven.

Deze elementen kunnen tijdens de bouw veranderen als gevolg van de gebruikte materialen, beperkingen van de locatie en overheidsvoorschriften.

Om het meeste te halen uit uw as builts, is het essentieel om een cultuur te handhaven rond het vastleggen van gegevens. Dit begint met het stellen van verwachtingen en het opleiden van teams.

Het gaat ook om het gebruik van de juiste bouwtechnologie om veranderingen in het veld in realtime vast te leggen.

Deze tools kunnen u helpen de hoogste kwaliteit as builts te handhaven en ervoor te zorgen dat ze actueel blijven.

Meer info over as built nu op www.globezenit.be.

Tags

As Built Plannen Nutsvoorzieningen | As Built Plannen Technische Uitrusting | As Built Volgens Tekenstandaarden | As Built | Diensten As Built | Informatie As Built | Oplossingen As Built |