Inspecties

Informatie over inspecties, meer bepaald drone inspecties en aanverwanten.

Er bestaan meerdere soorten inspecties zoals drone inspectie, Cips en DCVG Inspectie en site supervisie.

Of u nu werkt op een olieplatform of een elektriciteitscentrale, inspecties zijn belangrijk om uw activa in goede staat te houden. Ze helpen u problemen te identificeren voordat ze kritiek worden, wat u geld kan besparen. Ze helpen u ook om stilstand en het daarmee gepaard gaande inkomstenverlies te voorkomen. Het gebruik van een drone voor inspecties wordt steeds populairder in bijna alle sectoren.

Een drone inspectie is een visuele inspectie per drone welke veelal wordt ingezet voor objecten die door hun hoogte, grootte of onveilige toegang moeilijk te bereiken zijn. Dit kan zowel binnen, buiten als offshore het geval zijn.

De meest voorkomende soorten inspecties die met een drone worden uitgevoerd zijn visuele inspecties. Bij een visuele inspectie wordt meestal een camera op een drone gemonteerd die een foto of video met hoge resolutie kan maken van het gebied dat een inspectie omvat.

Sommige cameras bevatten thermische sensoren om real time feedback te geven tijdens het onderzoek. Deze sensoren kunnen helpen bij het opsporen van problemen, zoals warmtelekken, die anders moeilijk te detecteren zouden zijn.

Hoewel de gegevens die tijdens een drone inspectie worden verzameld nuttig kunnen zijn, zijn ze niet noodzakelijkerwijs voldoende om menselijke inspecties te vervangen. Er zijn veel gevallen waarin een camera niet kan worden gebruikt om de exacte locatie van een probleem te bepalen.

Het gebruik van een drone biedt inspecteurs echter de mogelijkheid om de gehele gebouwschil vanuit verschillende hoeken te inspecteren. De drone kan dan een uitgebreider beeld van het gebied geven en zelfs cruciale aandachtspunten identificeren.

Het is een zeer goede manier om een uitgebreid beeld van een pand te krijgen, en het kan zelfs helpen om de kosten van aansprakelijkheidsverzekeringen te verlagen.

Andere dronemissies kunnen complexer zijn en beelden en thermische gegevens over een groot gebied verzamelen. Ze kunnen nuttig zijn voor inspecties van celtorens, bruggen en andere structuren.

De gegevens kunnen worden weergegeven in een 3D puntenwolk, die inspecteurs een beter inzicht kan geven in het dak of de gevel van de structuur.

Info over inspecties

Wetenswaardigheden over Inspecties

Bijkomende nuttige informatie over inspecties en drone inspectie.

Andere veel voorkomende vormen van drone inspecties zijn het controleren op gebreken of scheuren in cement of beton.

Drones kunnen ook worden gebruikt om de integriteit van een constructie te controleren en bewegingen in steunbalken vast te stellen.

e kunnen worden gebruikt voor spoorweginspecties over lange afstanden.

Ze kunnen zelfs worden gebruikt om containers te inspecteren.

Afhankelijk van het type inspectie kan een drone worden uitgerust met sensoren om informatie te verzamelen, zoals temperatuur, gas en trillingen. Bovendien kan de drone zeer dicht bij de structuur navigeren, waardoor hij minieme details kan vastleggen.

Dit maakt het ideaal voor een verscheidenheid aan inspecties, en het kan worden gebruikt om problemen in krappe ruimtes te vinden en op te lossen.

Meer info over inspecties nu op www.globezenit.be.

Tags

Inspecties | Maatwerk Inspecties | Site Over Inspecties | Specialist Inspecties | Vergelijken Inspecties | Voordelen Inspecties |